середу, 27 березня 2019 р.

Лінгвістичний тренінг з мовної комунікації «Моделювання мовного продукту»

Для учнів 10, 11 класів та вчителів Запорізького багатопрофільного ліцею № 62 19, 26 та 27 березня 2019 року учителем української мови та літератури Шеховцовою Оленою Анатоліївною проведено лінгвістичний тренінг з мовної комунікації «Моделювання мовного продукту». Тренінгове заняття є авторською розробкою. 
Для його підготовки вчитель використав уміння й технології, набуті під час участі в тренінгу з методики викладання другої мови в програмах з багатомовної освіти, співорганізованому Міністерством освіти і науки України та офісом Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин на підтримку експерименту МОН України: «Формування багатомовності дітей та учнів: прогресивні європейські ідеї в українському контексті», який відбувався 19-21 лютого 2019 року в м. Києві. Тренери Стефані Ріссе (Південний Тіроль, Італія) та Вікторія Булатова (Киргизтан) поділилися з українськими колегами досвідом упровадження ефективних технологій з вищезазначеного питання. 
Основні завдання тренінгового заняття: удосконалення грамотності мовців, фонетичної компетентності; збільшення семантичної компетентності; поглиблення мовної інтенції – наміру (для встановлення контакту, регулювальної, інформативної, оцінної); розвиток дискусійної компетентності та вміння працювати в команді; виховання прагматичної компетентності. 
Учасники ліцейського тренінгу із зацікавленням спробували власні сили в моделюванні мовного продукту за новітніми європейськими технологіями.

Немає коментарів:

Дописати коментар