пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

МОН може використати латвійську модель навчання 60 на 40 під час імплементації рішень Венеційської комісії – Лілія Гриневич 

 

Рекомендації Венеційської комісії, надані Україні щодо мовної статті Закону «Про освіту», в тому числі можуть бути імплементовані через такі моделі навчання в школах національних громад, які використовують у Латвії. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час візиту до Латвійської Республіки. 
«Для України надзвичайно важливо, щоб всі українці, незалежно від їхнього національного походження, добре знали державну мову, а отже могли професійно самореалізуватися у власній країні. Тому нам необхідно знайти правильні моделі навчання для представників національних громад, щоб вони чудово знали і могли вживати рідну мову і так само чудово володіли державною мовою. Ми вважаємо, що досвід Латвії в цьому питанні дуже цінний для України. І рекомендації, які ми отримали щодо статті 7 від Венеційської комісії, в тому числі можуть бути імплементовані й через такі моделі, які пропонуються в Латвії», – наголосила Лілія Гриневич.

Немає коментарів:

Дописати коментар