середу, 3 жовтня 2018 р.

Формування багатомовності: впевнені кроки

3 жовтня 2018 року y Запорізькому багатопрофільному ліцеї № 62 Запорізької міської ради Запорізької області (директор Пархоменко І.В.) відбувся черговий науково-практичний семінар для учасників Пілотного проекту «Формування багатомовності дітей та учнів: прогресивні європейські ідеї в українському контексті». Під час заходу було презентовано досвід ліцею щодо впровадження білінгвального навчання та використання методики CLIL у практиці викладання суспільно-гуманітарних дисциплін. 
Інтегративний підхід (поєднання предметів, тем), який за новим освітнім стандартом лежить в основі навчання в 1-х класах було представлено вчителем англійської мови Шимяновою Марією В’ячеславівною на уроці «Я досліджую світ». Освітнє середовище при опрацюванні теми «Що покласти у шкільний рюкзак» було організоване таким чином, що кожна дитина почувала себе у класі комфортно, а клас відображав ту спільноту дітей, яка з цікавістю досліджує навколишній світ і робить перші кроки в опануванні англійської. 
За допомогою методики CLIL учні 6 класу на уроці образотворчого мистецтва разом з вчителем Солтіс Любов Вікторівною працювали над темою «Портрет», демонстрували навички групової роботи, малювали та збагачували свій лексичний запас з німецької мови. 
А десятикласники на уроці, знов таки з нового інтегрованого курсу «Громадянська освіта», демонстрували не лише зацікавленість обговорюваною проблемою, а й з легкістю змінювали мовний код, виконуючи завдання українською та російською мовами. Запропоновані вчителем історії Прохоровою Катериною Володимирівною інтерактивні форми роботи сприяли ефективній комунікації та засвоєнню навчального матеріалу з теми «Стереотипи та упередження. Дискримінація» обома мовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар