середу, 19 вересня 2018 р.

Рік французької мови у Запоріжжі стартував

У Запорізькій області Рік французької мови в Україні розпочався обласним семінаром для вчителів французької мови «Регіональний день 2.0». 
Cемінар відбувся 19 вересня 2018 року  на базі Комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради  за підтримки Посольства Франції в Україні
Мета  «Регіонального дня 2.0» підвищення  методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів французької мови Запорізького регіону, ознайомлення їх з сучасними «інструментами»  вивчення французької мови, можливостями запровадження сучасних цифрових технологій. 
У майстер-класах взяли участь 58 вчителів області, викладачі кафедри романської філології та перекладу Запорізького національного університету. Педагоги ознайомилися з можливостями навчання в онлайн-режимі відповідно до критеріїв загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти; особливостями використання цифрової бібліотеки Французького інституту на уроці або під час самостійної роботи; педагогічними ресурсами та матеріалами телеканалу «TV5 monde», зокрема, сайтів, присвячених викладанню та вивченню французької мови; соціальними мережами викладачів французької мови як іноземної тощо.

Гостей та учасників обласного семінару привітав в. о. ректора комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради Казачук Анатолій Васильович. З привітаннями та побажаннями плідної праці, творчої наснаги та натхнення  звернулася до присутніх Директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерова Тетяна Ярославівна та Директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Погрібняк Юлія Валеріївна. 
 Майстер-класи запорізьким учителям французької мови запропонували Аташе Посольства Франції в Україні з питань співробітництва у галузі французької мови Фабріс Пето, Директор Альянс франсез в Запорізькій області Богдановська Людмила Костянтинівна та та співробітники Альянс франсез.

Немає коментарів:

Дописати коментар