четвер, 16 листопада 2017 р.

Чернівці приймають учасників Всеукраїнського експерименту

13-14 листопада 2017 р. у м. Чернівці за ініціативи Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України та Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні відбувся міжрегіональний семінар «Можливості багатомовної освіти: учні, вчителі, громада», на якому Запорізьку область представляли В.В. Хівріч, заступник начальника управління Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації і Т.М. Путій, завідувач кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін КЗ «ЗОІППО» ЗОР.
У рамках дводенного міжрегіонального семінару учасники Всеукраїнського експерименту, науковці, представники громадських організацій відвідали фрагменти уроків з елементами білінгвального/мультилінгвального навчання, позакласні заходи у Чернівецькій гімназії № 6, Чернівецькій спеціалізованій школі № 41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента, Чернівецькій гімназії № 3 Чернівецької міської ради та навчально-виховному комплексі «Боянська гімназія» (с. Бояни); взяли участь у дискусії та обміні досвідом під час круглого столу.
В ході семінару розглянуто важливі питання та напрацьовано ряд пропозицій щодо впровадження багатомовної освіти в закладах освіти з викладанням мовами нацменшин, що покращить знання рідної мови та сприятиме вивченню державної мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар