четвер, 11 жовтня 2018 р.

Міжнародний семінар щодо політики і практики організації збалансованого навчання мовами меншин і державною мовою у школі

10-11 жовтня 2018 року в місті Київі відбувся міжнародний семінар щодо політики і практики організації збалансованого навчання мовами меншин і державною мовою у школі в умовах імплементації Закону України «Про освіту». Захід було організовано в рамках спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу, проекту «Зміцнення підтримки національних меншин в Україні» разом з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури України. 
https://youtu.be/vkhhkh5ReM8У роботі семінару взяли участь експерти Ради Європи, керівники закладів освіти та педагоги з країн Європейського Союзу, які представили моделі організації навчання державною мовою і мовою національних меншин, що застосовуються у школах. Було презентовано досвід Сербії та Румунії. 
Відбулися пленарні дискусії, робота у групах з обговорення проблем підвищення кваліфікації вчителів шкіл, в яких навчання здійснюється мовами національних меншин; створення ресурсів для якісного вивчення української мови та мов національних меншин; збереження національної ідентичності національних громад як складової єдиного українського суспільства. Від Запорізької області в роботі семінару взяла участь завідувач кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін КЗ «ЗОІППО» ЗОР Т.М. Путій. 
Програма семінару
 

Немає коментарів:

Дописати коментар