понеділок, 4 листопада 2019 р.

Навчальний візит до Південного Тіролю

За підтримки Офісу Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин та МОН України у рамках пілотного проекту «Формування багатомовності дітей та учнів: прогресивні європейські ідеї в українському контексті» з 21 по 26 жовтня українська делегація у складі представників МОН України, Інституту педагогіки НАПН України, регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти (Запоріжжя, Одеса, Ужгород, Чернівці), Інституту модернізації освіти відвідала з навчальним візитом м. Больцано (Південний Тіроль). Делегацію очолив Кононенко Ю.Г, начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України.
Мета візиту: ознайомлення з різними навчальними методиками, які використовують в школах для навчання мов національних меншин в Європі. Під час візиту було відвідано Тримовну школу (ладинська/італійська/німецька) та Вільний Університет м. Больцано. 
Члени делегації ознайомилися з навчальними програмами регіону, зустрілися з представниками місцевих органів управління освітою. 
Учасники проекту взяли участь у тренінгах з підготовки менторів, які супроводжуватимуть вчителів, що працюють у рамках пілотного проекту з формування багатомовності.

Немає коментарів:

Дописати коментар